Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Advocaten richten studiefonds op voor kinderen Wiersum: 'Je wil graag iets doen'

25 september 2019, 16.08 uur · Aangepast 25 september 2019, 17.46 uur · Foto: AT5

Collega's van Derk Wiersum hebben een stichting opgericht voor de kinderen van de vermoorde advocaat. Voornaamste doel is een bijdrage leveren aan het studiegeld van de twee nu nog jonge kinderen.

'Als je je machteloos voelt, wil je iets doen', vertelt Veerle Hammerstein, een van de initiatiefnemers van de Stichting Derk Wiersum, aan AT5. Hammerstein werkte meer dan tien jaar samen met Wiersum bij advocatenkantoor Van Gessel, waar Wiersum vier jaar geleden vertrok.

Lees ook: Stille tocht in Buitenveldert voor doodgeschoten advocaat Derk Wiersum

'We hebben met elkaar gedacht: wat kun je nu doen? Je wil graag iets doen. Een studiefonds was een van die ideeën. Als Derk nog geleefd had en was blijven leven, dan had hij zijn hele leven gewerkt om zijn kinderen te doen toekomen wat ze nodig hebben om groter te worden', licht Hammerstein de keuze voor een studiefonds toe.

'Derk stond dicht bij ons'
Iedereen kan iets bijdragen aan het fonds, wat initieel niet het idee van de stichting was, zegt Hammerstein. 'We hebben het opgezet als iets door advocaten voor advocaten. Maar natuurlijk is elke steun meer dan welkom.' Advocatenkantoor Van Gessel beheert de stichting zelf, 'om het heel dicht bij ons te houden, omdat Derk ook dicht bij ons stond', aldus Hammerstein.

Een bijdrage leveren aan het fonds voor de kinderen van Wiersum kan hier.

Herdenkingsbijeenkomst
Ook de Orde van Advocaten Amsterdam zegt iets te willen doen naar aanleiding van de moord op Wiersum. Daarom wordt op 4 oktober een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. De avond is bedoeld voor advocaten, leden van het hof, de rechtbank en het OM. De avond is dus niet open voor andere belangstellenden.

Lees ook: Bureau 020: getuigenoproep politie over zaken Derk Wiersum en Kelvin Maynard

'Het is de bedoeling de aanwezigen ruimschoots de gelegenheid te geven met elkaar te delen wat de moord op Derk Wiersum te weeg heeft gebracht en te bespreken hoe we gezamenlijk het hoofd kunnen bieden aan de dreiging die daarvan nog steeds naar alle juridische beroepsgroepen uitgaat', zegt Evert Jan Henrichs, de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten.