Start van hoofdcontent

112

nl

Politie: dader liquidatie advocaat Derk Wiersum gevlucht in witte bestelauto

29 september 2019, 18.49 uur · Aangepast 30 september 2019, 19.13 uur

Er is nieuwe informatie over het onderzoek naar de liquidatie van advocaat Derk Wiersum in Buitenveldert. De politie gaat er vanuit dat de dader met een handlanger is gevlucht in een witte bestelauto.

Op de Van Boshuishuizenstraat in Buitenveldert is de bewuste auto op beelden, waarvan de politie screenshots heeft verspreid, te zien. Het lijkt te gaan om een witte Fiat Doblo. 

'Normaal gesproken wordt een vluchtauto na een dusdanig ernstig feit ergens in brand gestoken om sporen te wissen', schrijft de politie. Dat gebeurde in dit geval niet. 'In de periode na dit ernstige misdrijf is er nergens een soortgelijke auto brandend of verbrand aangetroffen.'

Lees ook: Bloemenzee bij kantoor vermoorde Derk Wiersum groeit: 'Stop met deze waanzin'

Een tweede foto van de vermoedelijke vluchtauto op de Van Boshuishuizenstraat.

Wiersum werd vorige week woensdag rond 7.30 uur doodgeschoten op de Imstenrade, in de buurt van zijn eigen huis. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi.

De schutter is volgens de politie een man die tussen de 20 en 25 jaar oud is. Hij had een capuchon op, daarom is er weinig bekend over zijn uiterlijk. 

Lees ook: Kroongetuige Nabil B. heeft nieuwe advocaat

Wie meer informatie over de bestelauto of de liquidatie heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via de tiplijn (0800-6070), Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of het Team Criminele Inlichtingen (079-3458999).

Politie Amsterdam