Whatsapp

Misdaad

Jonge inbreker flat Kleiburg nu wél herkenbaar in beeld

4 oktober 2019, 13.00 uur · Aangepast 4 oktober 2019, 13.40 uur

De politie geeft beelden vrij van een jonge inbreker in de flat Kleiburg in Zuidoost. Vanwege zijn leeftijd werden de beelden in het AT5-programma Bureau 020 eerder onherkenbaar getoond. De man kreeg twee weken de tijd zich te melden, maar omdat hij hier geen gehoor aan heeft gegeven, wordt de jonge man nu herkenbaar getoond.

De haarscherpe beelden zijn afkomstig van de eigenaar van de woning. Hij kon begin augustus de inbraak via afstand op zijn mobiele telefoon en iPad volgen. In de ochtend van 4 augustus dringt de inbreker via een raam de woning binnen. Op dat moment is er niemand thuis.

Lees ook: Eigenaar woning Kleiburg ziet inbraak live op telefoon

Vlucht op een vouwfiets
De afwezige bewoner krijgt gelijk een melding op zijn telefoon en ziet de inbreker te werk gaan. De inbreker doorzoekt het huis en na een aantal minuten vertrekt hij weer via het raam. Het enige dat hij steelt is een fotocamera. Eenmaal buiten gaat de inbreker er vandoor op een vouwfiets. 

Herkenbaar in beeld
De verdachte heeft een donkere huidskleur, een normaal postuur en draagt die dag een zwarte joggingbroek en een grijskleurige capuchontrui. Ook draagt hij een donkerkleurige baseballpet en donkere slippers met meerdere witte strepen.

Whatsapp