Stad

NL
V

Vijfhonderd Amsterdammers deden mee aan 'Kook Voor Je Buur 10 Daagse'

6 oktober 2019, 17.04 uur

Maar liefst vijfhonderd Amsterdammers hebben dit jaar meegedaan aan de Kook Voor Je Buur 10 Daagse. Deelnemers konden de afgelopen 10 dagen koken voor buurtbewoners en vandaag was het de laatste dag.

Het project is dit jaar in het leven geroepen door stichting Thuisafgehaald. Opzet van het idee was om mensen die niet willen of kunnen koken te koppelen aan mensen die juist ontzettend van koken houden.

De Kook Voor Je Buur 10 Daagse werd dit jaar in verschillende plekken in het hele land afgetrapt. Amsterdammers hebben zich massaal op het koken gestort, want maar liefst vijfhonderd thuiskoks meldden zich voor de tiendaagse aan.

John, die al zes jaar voor de buurt kookt, was meteen enthousiast toen hij hoorde over de tiendaagse. Alhoewel John alle tien dagen heeft meegedaan, is hij toch enigszins opgelucht dat het nu voorbij is. 'John is ook een van de weinige koks die alle dagen heeft meegedaan', vertelt Stéphanie van Gerven, initiatiefneemster van het project.

Succes
Zij is blij dat het project zo goed ontvangen is, omdat dit mensen stimuleert om eens voor hun buren te koken. 'Zeker mensen die fysiek niet meer in staat zijn om te koken kunnen gekoppeld worden aan iemand in de wijk die dat wel voor ze kan doen.'

Stichting Thuisafgehaald geeft aan volgend jaar opnieuw een Kook Voor Je Buur 10 Daagse te organiseren.