Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Conservatorium krijgt mogelijk dependance op de Zuidas

7 oktober 2019, 22.00 uur · Foto: Flickr.com / Fred Romero

Er moet een dependance van het conservatorium komen op de Zuidas, althans dat is een wens van de gemeente en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

De hoofdlocatie van het conservatorium op het Oosterdok is te klein geworden en daarom was de AHK al op zoek naar een nieuwe plek. Twee gebouwen van het voormalig Sint Nicolaascomplex in het Beatrixpark moeten dienst gaan doen als nevenvestiging, waar leslokalen komen en waar concerten bezocht kunnen worden.

Randen van de stad
Vandaag tekenden de gemeente en de AHK een brief met afspraken. De komende maanden worden er bewonersavonden gehouden en wordt er een haalbaarheidsonderzoek gedaan. In januari wordt er dan een definitief besluit genomen.

Lees ook: DJ worden? Conservatorium start met opleiding tot elektronisch muzikant

Het stadsbestuur wil al langer dat culturele instellingen de randen van de stad opzoeken. Daarom is cultuurwethouder Touria Meliani enthousiast over de plannen. 'Ik vind het belangrijk dat kunst- en cultuurinstellingen alle Amsterdammers in de hele stad bereiken. De stad is van iedereen, ook de Zuidas. Door de komst van het conservatorium verbinden we de Zuidas steviger met de stad.'

In de dependance moeten straks tweehonderd openbare concerten per jaar worden gehouden. Wel moeten de gebouwen dan eerste grondig worden verbouwd.