Ajax

Ajax wacht met kaartverkoop Chelsea-uit tot uitspraak Uefa

9 oktober 2019, 18.56 uur

Whatsapp

Ajax wacht met de verkoop van uitkaarten voor het Champions League-duel tegen Chelsea totdat de Uefa zich heeft uitgesproken over het onderzoek dat is gestart over mogelijke 'wanordelijkheden' met Ajax-fans in Valencia vorige week.

Online laat Ajax weten dat de club overleg heeft gehad met Chelsea over het aantal beschikbare kaarten en dat normaal gesproken de verkoop dan kan beginnen, maar dat door een mogelijke sanctie nog even zal worden gewacht met de voorverkoop.

Lees ook: Uefa start onderzoek naar 'wanordelijkheden' met Ajax-fans in Valencia

Er zijn overigens maar 750 kaarten voor Ajax-supporters beschikbaar voor het duel op 5 november op Stamford Bridge. De lokale autoriteiten willen niet dat er meer fans uit Amsterdam komen. Chelsea liet eerder al weten dat dat komt omdat 'ongeregeldheden met Amsterdamse supporters in Europa in het algemeen en in Groot-Brittanië in het bijzonder de reden zijn voor het lage aantal toegestane uitsupporters'.

Lees ook: Slecht 833 Ajax-supporters welkom voor uit-duel met Chelsea

Mogelijk worden dat dus helemaal geen supporters uit Amsterdam. Ajax schrijft: 'Normaal wordt na een dergelijk vooroverleg direct gestart met de verkoop. Omdat Ajax momenteel vanuit de Uefa een vooronderzoek heeft lopen met betrekking tot ordeverstoringen van fans rondom de uitwedstrijd tegen Valencia, wordt daar dit keer nog niet mee begonnen. De mogelijke sanctie betreft namelijk een voorwaardelijke straf van 1 uitwedstrijd zonder publiek. De uitspraak hiervan wordt op 17 oktober aanstaande verwacht. Zodra deze bekend is, zal Ajax hier direct over communiceren en volgt informatie over de verkoop hopelijk ook spoedig.'

Whatsapp