Start van hoofdcontent

112

NL
V

Wilde achtervolging na carjacking van taxi in Geuzenveld

10 oktober 2019, 09.16 uur · Aangepast 10 oktober 2019, 11.59 uur

Met snelheden tot 190 kilometer per uur heeft een carjacker vanochtend vroeg over de ring en later de A4 geracet. Hij overviel de bestuurder van een taxi vanochtend vroeg in de Dirk Sonoystraat in Geuzenveld.

Tegen 7.45 uur sloeg de carjacker toe. Het slachtoffer zat al in de taxi, maar werd door de dief gedwongen om uit te stappen, daarbij werd geen wapen gebruikt. Het slachtoffer belde meteen de politie die op zoek ging naar het kenteken. De taxi werd vervolgens gespot op de A10 en de achtervolging begon.

Met hoge snelheid ging de carjacker er vandoor toen hij de achtervolging opmerkte. Via de A4 probeerde hij aan de agenten te ontkomen en daarbij trapte hij het gaspedaal flink in.

Vlak voor het begin van een file, ter hoogte van Roelofarendsveen, besloot de politie dat het genoeg was. De bestuurder van het politiewagen die voor de dief reed, trapte op de rem, waardoor de carjacker achterop knalde. Een andere politiewagen sloot de dief van achteren in. Hij werd meteen aangehouden.

Volgens de website Alles in Kaag en Braasem is de gejackte auto een zwarte Mercedes taxibus. Op een foto is te zien hoe de wagen tussen twee politieauto's in staat.

Het slachtoffer van de carjacking raakte niet gewond. Een van de agenten heeft wat last van lichte nekklachten, maar maakt het verder goed.