Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Club Claire sluit de deuren: 'Het is ons niet goed genoeg gelukt'

10 oktober 2019, 19.54 uur · Aangepast 24 augustus 2020, 14.52 uur · Door Redactie

Nachtclub Claire aan het Rembrandtplein gaat dicht. Volgende maand sluit de club de deuren.

Dat kondigt de club vandaag aan op Facebook. 'Het is met een zwaar hart, maar opgeheven hoofd, dat we moeten mededelen dat Claire in november 2019 haar deuren sluit.' De precieze sluitingsdatum is nog niet bekend, maar de club kondigt aan op 9 november een evenement te organiseren om 'Claire samen uit te zwaaien'.

De club laat weten dat de geplande evenementen voor de komende maand door blijven gaan. Er staan volgende week ook feestjes van Amsterdam Dance Event gepland in de club. Mensen met kaartjes daarvoor, kunnen dus nog gewoon bij Claire terecht.

'Geen eitje'
De club moet dicht omdat ze in financieel zwaar weer zaten. 'We hebben in de drie jaar van ons bestaan glorieuze momenten gekend, ochtenden toegejuicht en ons idee van een ideale nachtclub met een vooruitstrevende programmering steeds beter tot uiting laten komen. Echter moeten we onder ogen zien dat rode cijfers niet weg te romantiseren zijn', schrijft de nachtclub.

'Het is geen eitje om een nachtclub draaiende te houden en de simpele realiteit is dat het ons niet goed genoeg is gelukt. Het is erg jammer, maar ook gewoon waar.' Wel opvallend, aangezien de eigenaren ook de mensen zijn achter de goedlopende zaken Disco Dolly en Hanneke's Boom.

Nieuw team
De club schrijft dat een geheel nieuw team na de sluiting 'hun eigen draai' zal geven aan de plek waar club Claire gehuisvest zit. Wat dat nieuwe concept in gaat houden, is nog onbekend.