Start van hoofdcontent

112

nl

Bewoner raakt in bed gewond door vallend glas na plofkraak

15 oktober 2019, 08.18 uur · Aangepast 15 oktober 2019, 13.27 uur

Bij de plofkraak op een geldautomaat aan de Haarlemmermeerstraat is één gewonde gevallen. De bewoner van het pand lag te slapen toen de ruiten door de explosies sprongen. Dat meldt de politie.

Volgens de politie kon de bewoner ter plaatse worden geholpen. 

De plofkraak vond iets na 3 uur vannacht plaats. Omwonenden hoorden twee harden knallen. De explosies waren zo hard dat die zelfs in de Staatsliedenbuurt, op de Nieuwmarkt en in de Pijp werden gehoord. Een bewoner vertelt aan AT5 dat hij dacht aan een aanslag en van schrik in zijn badkuip dook. Een ander spreekt van een knal zo luid dat hij aan een bom dacht.

Inter Visual Studio

Lees ook: Enorme ravage Haarlemmermeerstraat door plofkraak, tientallen ruiten gesprongen

Schade enorm
De schade na de knallen is enorm. De gevel van het pand van de geldautomaat is zwaar beschadigd en tientallen ruiten in een straal van dik 50 meter zijn gesprongen. De politie heeft na de kraak enkele omwonenden opgevangen op het politiebureau aan de Postjesweg. 

Getuigen zagen twee daders wegvluchten op een scooter of motorscooter richting de Heemstedestraat. De politie is nog op zoek naar getuigen. Het is nog niet bekend of de daders daadwerkelijk geld hebben kunnen buitmaken.

Lees ook: 'Ik dacht aan een aanslag en dook in bad': omwonenden schrikken zich kapot na explosies