Start van hoofdcontent

112

nl

Bewoner filmt plofkraak: daders graaien in gat in muur na explosies

15 oktober 2019, 11.08 uur · Aangepast 15 oktober 2019, 11.34 uur

Een bewoner heeft vlak na de tweede harde knal waarmee de plofkraak op een geldautomaat aan de Haarlemmermeerstraat werd gepleegd, de daders uitgebreid gefilmd. Zo is te zien dat een van hen in het ontstane gat in de muur graait, terwijl de ander erin zit. Daarna vluchten de twee op een scooter of motorscooter weg.

De plofkraak werd vannacht even na 3 uur gepleegd op een geldautomaat ter hoogte van het Hoofddorpplein. Er waren twee harde knallen die kilometersver tot in Staatsliedenbuurt en de Nieuwmarkt werden gehoord. De ravage was enorm: de ruiten van tientallen woningen sprongen door de explosies. Er raakte ook een slapende bewoner lichtgewond door vallend glas. 

Lees ook: 'Ik dacht aan een aanslag en dook in bad': omwonenden schrikken zich kapot na explosies

In gat gesprongen
Enkele seconden na de tweede knal, begon een van de bewoners van de straat de daders te filmen. Een van hen is dan al in het gat gesprongen. De ander staat nog op de stoep in het gat te graaien. Als de omwonende heel hard 'Heeee' roept, krijgt hij in het Nederlands te horen dat hij zijn bek moet houden. Er klinkt ondertussen een alarm en er rijdt nog een auto voorbij. De daders zijn naar het lijkt in het zwart gekleed. 

Lees ook: Enorme ravage Haarlemmermeerstraat door plofkraak, tientallen ruiten gesprongen

Gevlucht
Niet veel later vluchten de twee weg op een scooter of motorscooter, is te zien op een tweede filmpje gemaakt door de vriendin van de omwonende. Volgens de politie zijn ze in de richting van de Heemstedestraat gevlucht. De bewoner heeft de beelden vannacht al aangeboden aan de politie. Tijdens het filmen belde de bewoner ook naar de politie.