Stad

NL
V

UvA biedt excuses aan na politieke weigering sollicitatie Turkse student

16 oktober 2019, 16.00 uur · Aangepast 16 oktober 2019, 16.20 uur

Een docent van de UvA is in opspraak geraakt nadat ze een Turkse student om politieke redenen weigerde voor een sollicitatie. De UvA keurt de reactie van hun medewerker af.

De reactie op de sollicitatie werd gedeeld op social media, waarna er veel ophef ontstond. Uit de sollicitatiebrief blijkt dat de sollicitant zelf studeert aan de Ege Universiteit in de Turkse stad Izmir en op zoek is naar een laboratoriumstage in het buitenland.

'Het spijt me dat je slachtoffer bent van de huidige invasie in Koerdistan door Turkije', schreef de docent als reactie op de sollicitatie. 'Maar op dit moment nodig ik om die reden geen studenten uit Turkije uit', is te lezen in de mail.

De reactie van de medewerker van de UvA op de sollicitatie van een Turkse student

'Onacceptabel'
De UvA schrijft op haar website de kwestie hoog op te nemen. De Turkse student kreeg direct excuses van de universiteit. 'Afkomst of politieke motivatie mag nooit reden zijn voor afwijzing van wie dan ook.'

Ook laat de onderwijsinstelling weten dat hun medewerker is uitgenodigd voor een verder gesprek. 'Op basis hiervan wordt besloten welke maatregelen worden genomen.'

Op andere vragen wilde de universiteit niet ingaan.