Start van hoofdcontent

Stad

nl

Technische storing Kinkerbrug voorbij

17 oktober 2019, 14.23 uur · Aangepast 17 oktober 2019, 17.16 uur

Door een storing kon de Kinkerbrug in Oud-West een uur lang niet meer dicht. Het verkeer moest daardoor tijdelijk omrijden. Inmiddels is de storing verholpen.

De Kinkerbrug verbindt de Kinkerstraat met de Postjesweg en Witte de Withstraat. De storing aan de brug begon rond 13.30 uur. Ruim een uur later was dat weer verholpen. 

Amsterdammers die normaal gesproken gebruik maken van de brug, waren not amused. 'Het is weer een storing en dit is nou al de zoveelste storing in een maand', zegt een van hen geïrriteerd. Andere weggebruikers die op de fiets naar de overkant willen, reageerden verrast op de storing en reden direct door naar de volgende brug.

De storing is voor één omwonende een reden om de boel tijdelijk te reguleren. 'Mensen blijven maar komen en komen, dus ik zeg tegen hen: "Hij blijft gewoon open staan".' Fietsers en scooterrijders die niet op de hoogte waren van de storing, werden door de spontane vrijwilliger weggestuurd. 'Of ik even voor verkeersregelaar heb gespeeld? Nou, zoiets ja!'