Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Milkshake voor het eerst bij het Amsterdam Dance Event

17 oktober 2019, 14.47 uur · Aangepast 17 oktober 2019, 21.24 uur

Tijdens het Amsterdam Dance Event kun je niet alleen uit je plaat gaan in de club, ook voor evenementen waar serieuze onderwerpen worden besproken is plaats. In de Duif aan de Prinsengracht vindt vandaag For All Who Love plaats, voor meer kleur in de dance-wereld.

Ieder jaar vindt op het Westergasterrein het Milkshake festival plaats. Een dance-festival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een evenement georganiseerd tijdens het Amsterdam Dance Event. Het wordt iets heel anders dan de vele dance-feesten die de komende dagen zullen plaatsvinden.

Te weinig kleur in de dance-wereld
Marieke Samallo stond acht jaar geleden aan de wieg van het Milkshake festival en ook tijdens de voorbereidingen voor dit evenement heeft zij een belangrijke rol gespeelt. For All who Love... ADE vindt niet zomaar plaats, maar om een belangrijke reden. 'Ik miste wat kleur tijdens Amsterdam Dance Event. Ik werk toch al een jaar of 20 in de dance-industrie, en dit is wel wat ik vind dat mist. Het wordt wel wat minder, maar het is wel een witte, hetero en macho cultuur.'

Programma
Om 15.00 uur beginnen de eerste workshops voor bedrijven. Vervolgens zijn er panel-gesprekken waar bezoekers  vragen kunnen stellen. Daarna is het tijd voor feest. 'De DJ-booth staat al klaar, dat begint om 19.00 uur', aldus Samallo.

Decor
Qua decoratie moest er het een en ander gebeuren om de kerk klaar te maken voor het evenement. 'Het enige decor wat we konden doen is natuurlijk het grote Milkshake logo. En we hebben een banner laten maken met Valentijn de Hingh, zij was twee jaar geleden een van de campagne-modellen. Ook is ze een bekende ambassadeur van de Pride. Natuurlijk ook de regenboog met ook de kleuren bruin en zwart, dat is de nieuwe vorm. En de trans-kleuren. Die mogen absoluut niet vergeten worden.'

Na anderhalf uur hard te hebben gewerkt is alles klaar en kan het evenement beginnen. Marieke is er in ieder geval helemaal klaar voor. 'Laat ze maar komen!', zegt ze met een grote glimlach op haar gezicht.