Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax krijgt straf van Uefa: geen fans mee naar Chelsea

17 oktober 2019, 18.12 uur · Aangepast 17 oktober 2019, 19.41 uur

Ajax mag geen fans meenemen naar de uitwedstrijd tegen Chelsea. De Uefa heeft deze straf uitgesproken nadat er in Valencia ongeregeldheden zijn geweest waar Ajax-supporters bij betrokken waren.

Ook moet de club een boete van 50.000 euro betalen. Daar komt nog een boete van 18.000 euro bovenop voor de vele gele kaarten die Ajax kreeg in de wedstrijd tegen Valencia; wegens onsportief spel.

Nieuwe voorwaardelijke straf
Tenslotte is er een nieuwe voorwaardelijke straf uitgesproken. Zodra het weer een keer mis gaat, mag er bij een toekomstige uitwedstrijd opnieuw geen uitvak mee. Dat terwijl de vorige voorwaardelijke straf die Ajax had gekregen na ongeregeldheden bij Benfica bijna was afgelopen.

Lees ook: Uefa start onderzoek naar 'wanordelijkheden' met Ajax-fans in Valencia

5 november
Op 5 november vindt de uitwedstrijd tegen Chelsea plaats. Daarvoor waren overigens maar 750 kaarten beschikbaar, omdat de plaatselijke autoriteiten niet nog meer Ajax-fans in Londen wilden hebben. Dat worden er nu dus nul.

Ajax had de kaarten nog niet in de voorverkoop gedaan omdat ze eerst de uitspraak van de Uefa wilde afwachten. Komende woensdag speelt Ajax thuis tegen de Londenaren.