Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het wordt de week van Ajax, rechtszaak taxichauffeurs en plaatsing tramspoor

21 oktober 2019, 07.03 uur

Wat gaat er deze week in de stad gebeuren? AT5 zet wat zaken op een rij.

Ajax zet Champions League-avontuur voort tegen Chelsea
Woensdag kan Ajax hele goede zaken doen in de Champions League. In de Johan Cruijff Arena ontvangt de ploeg van Erik ten Hag de Britse grootmacht Chelsea. Zeker geen makkie natuurlijk, maar bij een zege moet het wel heel raar lopen wil Ajax overwintering in het miljoenenbal mislopen.

Chelsea verloor thuis van Valencia en won met de nodige moeite bij Lille. Ajax is na 3-0 zeges op Lille en Valencia nog foutloos. Supporters opgelet, de wedstrijd begint om 18.55 uur dus het kon wel eens druk worden in de avondspits.

35 taxichauffeurs spannen rechtszaak aan
Tientallen chauffeurs van taxibedrijf Take A Taxi (TAT), spannen een rechtszaak aan tegen hun baas, omdat ze het niet eens zijn met de strafmaatregelen die hen worden opgelegd. Zo zijn veel chauffeurs geschorst en moeten ze hoge boetes betalen voor, in hun ogen, de kleinste vergrijpen. 

Opvallend genoeg hoopt ook Ruud Lagerwaard, de directeur en oprichter van TAT tegen wie de rechtszaak dus wordt aangespannen, dat de taxichauffeurs de rechtszaak winnen. Dat zou namelijk betekenen dat de regels van de gemeente als te streng worden beoordeeld. Eerder spande Lagerwaard al een zaak aan tegen de gemeente, omdat hij de regels onredelijk vindt. Die zaak verloor hij. De nieuwe zaak dient donderdag.

Spoorkruispunt over zee naar Amsterdam
Een bijzondere lading voor een schip dat deze week van Rotterdam naar Amsterdam vaart. Het schip vervoert namelijk halve kruispunten van tramsporen. De Rotterdamse tramsporen worden naar Amsterdam Centraal gevaren.

Lees ook: Tijdelijk geen Kiss & Ride aan oostzijde CS door aanleg tramspoor

Daar zullen ze vervolgens een paar dagen liggen voordat ze van vrijdag 23.00 uur tot zaterdag 18.00 uur met enorme kranen vanuit het water op hun plek voor het station worden gehesen.  

De Klassieker 
En deze week staat voor Ajax ook nog de Klassieker op het programma. Zondag om 16.45 uur en ook weer thuis. En dat moet eigenlijk wel een makkie worden vinden we bij AT5. Op social media verschenen afgelopen week ook berichtjes dat toen Donny van de Beek 7 jaar was, Feyenoord voor het laatst won in Amsterdam. Dat was op 28 augustus 2005. Ajax-fans van 14 jaar en jonger hebben hun cluppie dus nog nooit in Amsterdam zien verliezen van de Feyenoord.

Lees ook: Feyenoord wil toch geen uitsupporters bij Klassieker, Ajax is teleurgesteld

Bovendien spelen de Rotterdammers tot nu toe nog bij lange na niet hun beste seizoen in de eredivisie. Maar het blijft een wedstrijd tussen de twee aartsrivalen natuurlijk. Het duel is uitverkocht, ook in het uitvak zitten Ajax-fans, want uitfans zijn nog altijd niet welkom bij de Klassiekers.