Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente: veel meldingen over geluidsoverlast tijdens ADE

21 oktober 2019, 13.25 uur · Aangepast 21 oktober 2019, 13.35 uur

De gemeente zegt dit jaar opnieuw veel meldingen te hebben gehad over geluidsoverlast tijdens het Amsterdam Dance Event. Of de geluidsnormen daadwerkelijk zijn overschreden wordt nog bekeken.

Er zouden tijdens ADE meer handhavers zijn ingezet om geluidsoverlast aan te pakken. Mochten de regels zijn overtreden, dan wordt er een sanctie opgelegd. 

Lees ook: Zorgen festivals voor geluidsoverlast? 'Organisatoren houden rekening met omgeving'

Wel zegt de gemeente dat het nog niet duidelijk is of de binnengekomen meldingen gaan over ADE-feesten. 'De meldingen kunnen ook gaan over andere activiteiten in de stad, zoals een demonstratie, of over een horecagelegenheid die geen onderdeel is van het ADE programma.'

Controleurs van de gemeente hebben ook gekeken of er genoeg veiligheidsmaatregelen waren genomen. Dat bleek niet altijd zo te zijn. 'In veel gevallen was de controle aan de deur van bezoekers op onder andere drugs en wapens niet goed genoeg geregeld.'

Lees ook: Klachtenregen over festivalgedreun: 'Hartkloppingen in halve stad'

Organisatoren of horecaondernemers die zich niet aan de regels hielden, kregen dat van de gemeente te horen. Vaak werd er daarna een hercontrole gedaan.  

AT5 maakte eerder dit jaar een reportage over de handhaving van geluidsnormen: