Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opleidingen HvA onderaan in Keuzegids 2020

30 oktober 2019, 11.31 uur · Aangepast 30 oktober 2019, 12.42 uur · Foto: AT5

Studies van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) scoren het laagst in de ranglijst van Nederlandse hogescholen. Opleidingen van de HvA worden door de studenten als 'matig' beoordeeld.

Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2020 die vandaag is verschenen. Daarbij werden 49 hbo-opleidingen beoordeeld.

De Keuzegids heeft dit jaar een ranglijst van 49 Amsterdamse opleidingen gemaakt. Van deze studies scoorde geen enkele studie bovengemiddeld. Vooral economische studies, zoals de opleiding finance & control en bedrijfskunde, werden door de studenten bestempeld als zwak. Ook komt bij de HvA naar voren dat studenten de samenhang in het studieprogramma missen.

Een woordvoerder van de HvA laat aan AT5 weten dat het klopt dat haar opleidingen als 'matig' worden beoordeeld. Wel ziet de onderwijsinstelling dat 72 procent van de studenten via een eigen enquête laten weten tevreden te zijn over de studie. Ook zegt de hogeschool meer waarde te hechten aan studiesucces en kansen op de arbeidsmarkt. Dit weegt volgens de HvA zwaarder dan de beoordeling van opleidingen via de Keuzegids.

Keuzegids
De Keuzegids hbo wordt ieder jaar uitgebracht om aankomende studenten te helpen bij hun studiekeuze. Per onderwijsinstelling worden de sterke en zwakke opleidingen genoemd. Ook is gekeken hoeveel studenten klaar zijn met de opleiding binnen vijf jaar en in hoeverre het haalbaar is om de lesstof binnen een bepaalde tijd te behalen.

De Brabantse Avans Hogeschool staat dit jaar opnieuw bovenaan de lijst als beste hogeschool, gevolgd door Windesheim en NHL Stenden.