Start van hoofdcontent

112

nl

Automobilist beschoten tijdens 112-gesprek na mogelijke verkeersruzie

31 oktober 2019, 11.39 uur · Foto: AT5 / Luuk Koenen

De politie heeft vannacht twee mannen (29) op een motorscooter klemgereden. De twee zouden betrokken zijn bij een schietpartij die waarschijnlijk ontstond na een verkeersruzie.

Rond 2.50 uur kwam er bij de 112-meldkamer een gesprek binnen. Een automobilist verklaarde te worden achtervolgd door twee opzittenden van een motorscooter. Bij die achtervolging zou een vuurwapen getoond zijn.

Beschoten door achtervolgers
Aan het incident ging volgens de automobilist een verkeersruzie vooraf, ergens tussen het Surinameplein en de Overtoom. Terwijl de man met de politie aan de lijn hing, werd hij op de Houtmankade beschoten door zijn achtervolgers. Hij raakte niet gewond.

Agenten die op hun beurt weer de achtervolging op de motorscooter inzetten, kon het voertuig op de Nieuwe Hemweg eindelijk klemrijden. Met een getrokken dienstwapen werden de twee mannen gearresteerd.

Oproep aan getuigen
De motorscooter, maar ook de beschoten auto zijn in beslag genomen. De politie wil er graag achter komen wat er op de route van het Surinameplein - Overtoom - Houtmankade precies gebeurd is. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.