Start van hoofdcontent

112

nl

Busje total loss na botsing tegen pilaar in West, twee personen gewond

2 november 2019, 08.48 uur · Aangepast 2 november 2019, 19.11 uur

In de Heemstedestraat in West zijn afgelopen nacht twee personen gewond geraakt nadat een busje frontaal tegen de pilaar van een viaduct was gebotst. Het voertuig is total loss.

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 4.00 uur onder een viaduct van de A10. De gewonden zijn beide overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) is ter plaatse gekomen om het ongeval te onderzoeken. Het busje is vervolgens in beslag genomen door de politie.

Na het ongeluk is het verkeer in beide richtingen tijdelijk gestremd geweest, maar inmiddels is het weer vrijgegeven.

Lees ook: Dode bij eenzijdig ongeval in Nieuw-West

Meerdere ongelukken
Het is niet de eerste keer dat er op die locatie een ongeluk is gebeurd. In mei 2016 overleed een bestuurder nadat hij even daarvoor de macht over het stuur verloor en op ongeveer dezelfde plek tot stilstand kwam. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Ook op andere locaties van de Heemstedestraat gebeuren regelmatig ongelukken. De straat in West wordt gezien als een van de onveiligste wegen van Nederland. Uit een onderzoek van verkeersbureau Via blijkt dat slechts twee andere wegen in Nederland onveiliger zijn dan de Amsterdamse straat.

Lees ook: Heemstedestraat behoort tot onveiligste wegen van Nederland

Herinrichting
De gemeente liet na publicatie van dat onderzoek weten dat er een ontwerp voor een herinrichting klaar ligt, dat in 2020 kan worden uitgevoerd.