Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dieren moeten weg van kinderboerderij Jeugdland, hangbuikzwijn nog dakloos

2 november 2019, 17.00 uur · Aangepast 3 november 2019, 07.19 uur

Herten, ezels en zelfs een hangbuikzwijntje. Je kwam ze allemaal tegen bij de kinderboerderij in Jeugdland in het Flevopark in Oost. Maar dat is vanaf 1 januari verleden tijd. Doordat de Amsterdamse kinderboerderijen gezamenlijk strengere regels hebben afgesproken om dierenwelzijn te kunnen garanderen, is het voor de boerderij in Jeugdland niet meer toegestaan om grote dieren te houden.

In totaal gaan drie herten, twee ezels en drie geiten de kinderboerderij verlaten. Ze worden elders in het land ondergebracht, waaronder bij De Ezelsociëteit in Zeist. Ook zou voor tien kippen een nieuw adres gezocht gaan worden, maar die werden al voor de verhuizing door vossen opgegeten. 

Uiteindelijk blijft er nog één hangbuikzwijntje over dat ook weg moet. Tot nu toe wil niemand het hangbuikzwijntje hebben, maar één ding is zeker: het dier hoeft niet naar de slacht.

Zo gaat de herplaatsing eruitzien:

AT5



Strengere regelgeving
Om wel aan de strengere regels te voldoen, heeft stadsdeel Oost in overleg met de bewoners besloten om de kinderboerderij om te toveren tot een ecologische landbouwboerderij. Dit betekent dat de kleinere dieren, zoals konijnen en pauwen, wel mogen blijven.