Politiek

SP: promotie om internationale studenten te trekken 'idioot'

5 november 2019, 07.43 uur · Aangepast 5 november 2019, 08.02 uur · Door Redactie

Whatsapp

De SP is allerminst te spreken over een reclamecampagne van IAmsterdam gelanceerd is om internationale studenten te trekken. De socialisten noemen het 'idioot' dat in tijden van kamernood nog geworven wordt.  

Fractievoorzitter Erik Flentge stelt vragen over de kwestie in de gemeenteraad. Hij stelt dat de stad al 'in zijn voegen kraakt' vanwege de enorme vraag op de woningmarkt. De kamernood onder studenten is dan ook hoog. 

IAmsterdam plaatste maandag op social media een advertentie waarin internationale studenten wordt gevraagd of ze weleens hebben overwogen om in Amsterdam te studeren. Daarbij wordt verwezen naar een website met een overzicht van diverse studies. Daarin staat dat Amsterdamse opleidingen tot de beste van de wereld behoren. 

Flentge wijst op het coalitieakkoord, waarin staat dat IAmsterdam van een promotie-organisatie zou worden omgevormd in een instelling die zich bezig houdt met onder andere spreiding van toerisme. Hij vraagt het college of ze IAmsterdam willen bewegen om de promotie te staken. 

Whatsapp