Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Beelden: vrouw in billen geknepen en geslagen in Jan Evertsenstraat

8 november 2019, 12.56 uur · Aangepast 12 september 2020, 19.55 uur · Door Redactie

Een vrouw is begin augustus bij haar billen gegrepen en in haar gezicht geslagen door een man. Het slachtoffer zat op de fiets toen het gebeurde. Even daarvoor had ze twee mannen verzocht ruimte te maken op het fietspad zodat ze er langs kon. Één van de mannen reageerde daarop door naar haar billen te grijpen.

Op beelden in AT5-programma Bureau 020 is te zien hoe de vrouw met twee mannen in discussie is. 

AT5

Rond 19.30 uur fietst de vrouw door West, maar ter hoogte van de kruising Jan Evertsenstraat met Witte de Withstraat lopen twee mannen op het fietspad. Als ze de twee mannen hierop aanspreekt betast één van de mannen haar billen. De vrouw stapt van haar fiets en er ontstaat een heftige discussie op straat.

Ze duwt de man weg, maar voor ze het weet krijgt ze een klap in haar gezicht. Een deel van de discussie is te zien op beelden, die zijn vastgelegd door een omstander. 

Verdachte onherkenbaar

Beelden van de verdachte worden nu nog onherkenbaar getoond. Esther Izaks, woordvoerder Politie Amsterdam, legt uit dat dit is om hem een kans te geven zich te melden.

'Het wordt gezien als een heel ingrijpend middel om iemand herkenbaar op televisie te tonen, in relatie tot een misdrijf. We laten hem nu in eerste instantie geblurd zien met de dringende oproep zich te melden. Gebeurt dit niet, dan gaan we natuurlijk wel de vervolgstap nemen om iemand wel herkenbaar te laten zien.'