Stad

Waar vinden Amsterdammers nog verstilling in de stad?

Waar gaan Amsterdammers naartoe als ze op zoek zijn naar rust, ruimte of stilte in de stad? En zijn hier überhaupt nog plekken waar je echt tot rust kunt komen?

Film- en documentairemakers Marc Driessen en Wouter Scheepstra gingen met die vragen in hun achterhoofd op pad en portretteerden tien Amsterdammers op plekken waar zij in Amsterdam tot rust komen.

Het resultaat, Verstilling in de Stad, is een tiendelige serie korte filmportretten. In de afleveringen worden Amsterdammers geportretteerd op plekken waar ze ontsnappen aan de drukte. Plekken waar ze een moment voor zichzelf vinden voordat ze weer opgaan in het hectische bestaan van hun geliefde Amsterdam.

De serie toont een divers beeld van Amsterdam. Zo is er Abdel 'Appie' Karim die staatloos is. Op papier bestaat hij niet, maar in het Sarphatipark wordt hij door iedereen herkend. Of neem Zino Joseph, een vijftienjarige danser. Hij ontsnapt aan de dagelijkse hectiek van school als hij voor een graffitimuur aan de Tafelbergweg in Zuidoost alle stress van zich afdanst. 

Verstilling in de Stad is tot stand gekomen met hulp van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Vanaf 23 september zijn de portretten dagelijks te zien op AT5. 

Er zijn momenteel geen items beschikbaar