Edson Álvarez baalt nog steeds dat hij er 'm niet inschoot tegen Chelsea

8 november 2019, 16.08 uur · Aangepast 8 november 2019, 19.38 uur · Door Redactie

Samen met Perr Schuurs moest hij redden wat er te redden viel vanaf de 68e minuut, afgelopen dinsdag tegen Chelsea. De Mexicaan Edson Alvarez. Behalve de ballen tegen houden kreeg hij zelfs nog een kans om Ajax bij 4-4 op voorsprong te brengen. AT5 sprak de verdediger vandaag en blikte terug op de bizarre wedstrijd.

Jarno Grob/AT5

Negen tegen elf

Na de twee rode kaarten schoot Álvarez van de reservebank en moest hij koud het veld in toen Daley Blind en Joël Veltman halverwege de tweede helft naar de kleedkamer werden gestuurd. 'Het team deed het tot dat moment heel goed, maar een paar beslissingen veranderde de hele wedstrijd'. Maar niet het bikkelen en ballen tegenhouden was voor hem het belangrijkste moment van de wedstrijd, de Mexicaan schoot Ajax na een prachtige aanval zelfs bijna naar een zege:  'Ik had nog 4-5 kunnen maken, daar baal ik nog steeds van'.

Speeltijd

Hoewel hij aan het begin van het seizoen nog kon rekenen op een basisplek, moet Álvarez de laatste weken voornamelijk genoegen nemen met invalbeurten, maar hij maakt zich geen zorgen over of hij wel genoeg speeltijd krijgt. 'Ik blijf rustig en hard werken. Ik weet wat mij te doen staat. We hebben een grote groep met veel geweldige spelers. Ik weet dat ik hard moet knokken voor mijn plek en als ik speel probeer ik mijzelf te laten zien.

Ajax speelt aanstaande zondag de dertiende wedstrijd in de eredivsie van dit seizoen. FC Utrecht is om 12:15 uur de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.