Stad

Drugspanden dichtgetimmerd na vondst van 12,8 miljoen euro cash

8 november 2019, 16.54 uur · Aangepast 8 november 2019, 17.24 uur · Door Redactie

Whatsapp

Burgemeester Halsema heeft vandaag twee panden dicht laten timmeren. Dat was te verwachten na de vondst vorige maand van maar liefst  12,8 miljoen euro cash in beide panden. Het ging om een van de grootste vangsten van cash geld ooit in Nederland.  De woningen blijven drie maanden gesloten.

Politie Amsterdam
Politie Amsterdam

Het gaat om een woning aan de Erich Solomonlaan op IJburg en een woning aan de Valkenburgerstraat in het centrum. In oktober deed de politie groot onderzoek in vijf woningen in de stad en trof naast grote sommen geld ook valse identiteitsbewijzen aan.

Zeven verdachten
Bij de huiszoekingen zijn in totaal zeven verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Albanië, een man en twee vrouwen uit Colombia, een man uit Nieuw-Zeeland en een man uit Marokko. De verdachten zijn op vier locaties in de stad aangehouden.

52-jarige Colombiaanse vrouw
De politie kwam de groep op het spoor na tips over drugshandel vanuit Colombia. De bende zou volgens justitie worden geleid door een 52-jarige Colombiaanse vrouw, die ook al enige tijd in Amsterdam verblijft.

In overleg met justitie is een aantal leden van het netwerk aangehouden op 12 september. 'We hebben nu zeven verdachten aangehouden, maar ik sluit niet uit dat er nog meer zullen volgen', stelde Olivier Dutilh, chef van de regionale recherche in Amsterdam.

Whatsapp