Start van hoofdcontent

video

nl

Verbazing over plunderende jongeren Zuidoost: 'Waarom? Het is uitverkoop!'

8 november 2019, 17.50 uur · Aangepast 8 november 2019, 18.06 uur · Door Redactie

Kledingzaak JD Sports aan het Bijlmerplein werd gisteravond geplunderd door een groep jongeren, maar was vandaag gewoon weer open voor winkelend publiek dat ontsteld reageert op de groepsoverval. 

'Het wordt gekker!', zegt een man als hij de beelden van de overval ziet. Een andere voorbijganger zegt er ook enorm van te schrikken. 'Dit kan toch niet? Dit kun je niet maken!'

De beelden werden massaal gedeeld op social media. Iets wat eerder deze week ook gebeurde in  België en Engeland. Met Halloween werd dezelfde winkelketen door een grote groep jongeren geplunderd in Londen, woensdagavond gebeurde precies hetzelfde in Brussel. 

'Misschien is het een trend om de JD te beroven', denkt een meisje. Een man voor de winkel snapt daar weinig van. 'Maar waarom? Als je in de winkel komt zie je dat het uitverkoop is. Het is heel goedkoop!'. 

JD Sports laat via een woordvoerder weten ontzettend geschrokken te zijn van de overval en ook geen idee te hebben waarom de jongeren het op hen gemunt hebben.  De Amsterdamse politie heeft de zaak in onderzoek.

AT5