Start van hoofdcontent

Stad

nl

Actiegroep Niet Te Koop kraakt opnieuw sociale huurwoning

8 november 2019, 21.02 uur · Aangepast 11 november 2019, 07.40 uur · Door Redactie

Actiegroep Niet Te Koop heeft opnieuw een sociale huurwoning bezet van Stadgenoot. Het gaat om de Cabralstraat 29 in Oud-West. De actiegroep is van plan de woning te verlaten zodra Stadgenoot besluit de woning alsnog sociaal te verhuren.

Twitter / Niet Te Koop

Een woordvoerder van de actiegroep zegt dat de woning voor een bedrag van 310 duizend euro te koop staat. 'Het is belachelijk dat er een sociale huurwoning te koop staat en al helemaal een benedenwoning. Die kan makkelijk verhuurd worden aan iemand die slecht ter been is en bijvoorbeeld de trap niet op kan komen.'

De actiegroep laat weten dat ze zelf de politie hebben gebeld om de kraak door te geven. 'Vijf man politie hebben ons even aangehoord.'

Bezetting sociale huurwoning

Een maand geleden bezette de actiegroep ook al een sociale huurwoning die in de verkoop werd gezet, toen in de Kinkerbuurt. 

Stadgenoot kon die actie niet waarderen en reageerde op de kritiek door te zeggen dat met het stadsbestuur was afgesproken dat alle woningcorporaties dit jaar maximaal 2000 woningen mogen verkopen. 

Niet Te Koop laat weten dat ze van plan zijn in het pand te blijven tot Stadgenoot reageert. 

Lees ook