112

Arrestatieteam in actie na schietpartij nabij A10 in West

9 november 2019, 09.36 uur · Aangepast 9 november 2019, 10.59 uur · Door Redactie

Whatsapp

Een arrestatieteam van de politie heeft vanochtend een inval gedaan aan de Helicopterstraat in West. De politie had het vermoeden dat betrokkenen van een schietpartij zich op die locatie schuilhielden. Dat incident vond eerder op de ochtend in de buurt plaats.

De schietpartij vond rond 7.00 uur plaats in de buurt van de A10, volgens een getuige bij de ophaalbrug die de Valschermkade met de Generaal Vetterstraat verbindt. Dat laatste kan de politie niet bevestigen.

Inval arrestatieteam

De persoon die werd beschoten, is volgens de politie in een auto gestapt en weggereden. Dit voertuig is vervolgens aan de kant gezet en de vier inzittenden, onder wie de gewonde, zijn aangehouden.  Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie had het vermoeden dat betrokkenen van het schietincident zich in een pand aan de Helicopterstraat bevonden. Daar werd rond 9.00 uur een inval gedaan, waarbij nog eens drie personen zijn aangehouden. 'We zijn nu aan het uitzoeken wie welke rol heeft gehad', aldus een woordvoerder van de politie.

AT5

Whatsapp