Start van hoofdcontent

Achtergrond

nl

De voormalige bewoners van het ADM-terrein in De Straten van Amsterdam

9 november 2019, 19.00 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we in de slibvelden in Noord, bij de voormalige bewoners van het ADM-terrein.

Meerdere bewoners vertellen over hoe het de groep is vergaan sinds de ontruiming van het ADM-terrein begin dit jaar. Voor minimaal twee jaar mogen de oud ADM-bewoners op de slibvelden verblijven, maar of dat langer wordt is nog niet duidelijk. De groep heeft om die reden dan ook nog weinig verbouwd.

Niet alle voormalig ADM-bewoners waren enthousiast over de slibvelden en zeker niet alle oud-bewoners zijn naar Noord verhuisd. Sommige bewoners zwerven nog rond in de stad. Zo'n veertig mensen proberen er het beste van te maken op de slibvelden, waaronder Berk. 

'Op het ADM was die gemeenschap al helemaal lekker sterk', zo blikt Berk terug. 'Dat is helemaal uit elkaar gerukt.' Toch hoopt hij nog dat de gemeenschap ooit weer samen komt en de gemeente ze een vaste plek in de stad kan geven.