Stad

Buffel-treinen verhuizen naar het Havengebied

11 november 2019, 13.13 uur · Aangepast 11 november 2019, 20.58 uur · Door Redactie

Het Havengebied krijgt er 48 dieseltreinen bij. De Buffels, zoals ze ook wel genoemd worden, stonden anderhalf jaar lang geparkeerd in Nijmegen. Het Roemeense bedrijf Ferotrans zou de treinen overkopen, maar had volgens de NS niet de juiste papieren. 

 

Rob Dammers

In 2014 en 2017 kocht de Roemeense firma de treinen over van de NS. Afgesproken was dat de treinen in April 2018 opgehaald zouden worden, maar daar heeft Ferotrans zich niet aan gehouden. De NS besloot een rechtszaak aan te spannen. Deze wonnen zij en daarmee kreeg NS, de inmiddels verroeste treinen, weer terug.

Werkzaamheden

ProRail heeft in 2016 aangekondigd dat vanaf oktober 2019 het spoor rondom Nijmegen wordt vernieuwd. Als de treinen er dan nog zouden staan, zou de eigenaar van die treinen een boete krijgen van 1000 euro per treinstel. Of de NS die boete ook heeft gekregen is niet duidelijk.

Volgens de Gelderlander is het Havengebied een tijdelijk locatie en is het nog niet bekend wat er verder met de treinen gedaan gaat worden. De eerste treinen zijn inmiddels verhuisd naar Amsterdam. De komende twee weken volgt de rest.