Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Een echt Amsterdams lied voor de intocht van Sinterklaas zondag: 'Goed oefenen kinderen'

11 november 2019, 14.15 uur · Aangepast 11 november 2019, 17.07 uur · Door Redactie

Het is bijna weer zo ver. Sinterklaas komt zondag weer aan in Amsterdam. De pakjesboot vaart rond 10.20 uur bij de Omval de stad in en vaart via de Weesperzijde langs Carre naar de Nieuwe Herengracht en het Entrepotdok om om 11.30 uur aan te komen bij het Scheepvaartmuseum. Daar zet Sinterklaas voet aan wal en gaat hij de stad in.

Michael Graste

Een stoet bestaande uit 25 vrolijke wagens met onder andere DJ Pieten, de langste pakjes-fiets en een pakhuis met cadeautjes en vlaggetjes, rijdt ‘s middags door de stad. De stoet eindigt op de Dam.

Speciaal Amsterdams lied

Speciaal voor de intocht van Sinterklaas is er dit jaar een echt Amsterdams lied voor Sinterklaas. Zanger Robert Leroy zingt en danst met pieten en ook met kinderen het nummer; Sinterklaas laat ons dansen in alle talen.

AT5 was bij de opnames van de clip. Een jonge Piet heeft tips over hoe je het dansje kunt leren: 'Vaak het liedje luisteren en de pasjes stap voor stap doornemen en het gewoon vaak oefenen'. 

AT5

Als Sinterklaas op de Dam aankomt zal dit lied gezongen en gedanst worden. Wil jij het dansje ook leren zodat je mee kan dansen tijdens de intocht? Bekijk hieronder dan de volledige clip: