Start van hoofdcontent

112

nl

Uitspraak over rapport Haga Lyceum in december

11 november 2019, 20.09 uur · Aangepast 11 november 2019, 21.14 uur
Door Redactie · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het gerechtshof in Den Haag beslist op 24 december of het rapport van de Onderwijsinspectie over het Haga Lyceum wel of niet wordt ingetrokken.

Dat meldt Het Parool. Het rapport werd deze zomer gepubliceerd, de schoolleiding werd beticht van wanbeheer, zelfverrijking en belangenverstrengeling. Ook het burgerschapsonderwijs op de school zou onder de maat te zijn. 

Het Haga Lyceum herkent zich niet in de conclusies van het rapport, dat voor minister Arie Slob de aanleiding was om het bestuur van de school op te dragen op te stappen. Eerder stapte het Haga Lyceum naar de voorzieningenrechter, maar die zaak werd verloren. Daarom dient er nu een hoger beroep.

Zo'n tweehonderd leerlingen wilden de rechtszaak bijwonen, maar ze konden niet allemaal naar binnen.  'Bijna duizend burgers de dupe van overheidsonderdrukking', schreef het Haga Lyceum op Twitter. 'We hebben tijdig aangegeven dat we met circa 200 man ons recht komen opeisen. Rechtbank geeft zaaltje met slechts 38 plaatsen. Schande!'

Het is niet de enige rechtszaak rondom de school. Er dient onder meer nog een zaak over het besluit van de minister om de geldkraan dicht te draaien. Ook wil directeur-bestuurder Soner Atasoy er via een  zogenoemde voorlopige voorziening voor zorgen dat de school na 1 december toch nog geld van de overheid krijgt.