Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Definitief: het Osdorpplein gaat het Osdorpplein heten

12 november 2019, 15.38 uur · Aangepast 12 november 2019, 16.26 uur · Door Redactie

In de naam 'Osdorpplaza' zagen de bewoners niks, 'Tuinstad Mokum' was zelfs nog minder populair. En dus zal het Osdorpplein en de omgeving worden omgedoopt tot... Osdorpplein. Tot die conclusie komt het stadsdeel nu ook, nadat er wel eerst een namenwedstrijd voor werd uitgeschreven. 

Het stadsdeel schreef de namenwedstrijd uit omdat de omgeving van de Sloterplas, het Osdorpplein, de L. van Sonsbeeckstraat, Hoekenes en het Hoekenespad flink aan het veranderen is. Daar hoorde volgens Nieuw-West ook een nieuwe naam bij. Degene die met de prijswinnende naam kwam, zou honderd euro verdienen.

Er werden 593 suggesties ingediend, een jury koos zeventien inzendingen waar op gestemd kon worden. De naam zal te zien zijn op onder andere verkeersborden naar het gebied en op banners en vlaggen in het winkelcentrum.

Noodzaak 

Maar bepaald niet iedereen begreep de noodzaak voor deze wedstrijd. Want waarom moet het gebied in hemelsnaam van naam veranderen terwijl iedereen het al kent als Osdorpplein, was de veelgehoorde klacht. 'Wie wil nou bezig zijn met het Osdorpplein een andere naam geven?', zei een vrouw tegen AT5

Inwoners konden stemmen op verschillende opties zoals Stadshart Osdorp, Sloterpoort en Sloterplaskwartier. Maar vanaf minuut één was het al duidelijk: de meeste mensen willen gewoon dat de naam Osdorpplein blijft. En dus won die suggestie ook met een overweldigende meerderheid. 

Ruim drieduizend mensen stemden voor Osdorpplein, terwijl slechts 76 mensen het gebied tot Osdorpplaza wilden omdopen. Tuinstad Mokum eindigde als derde met 62 stemmen. 

'Fantastisch'

Je hoefde dus geen glazen bol te hebben om deze uitkomst te kunnen voorspellen, maar het stadsdeel spreekt toch van een buitengewoon geslaagde wedstrijd. 'Het is fantastisch dat zoveel bewoners hebben meegedaan aan deze wedstrijd en hun stem uitbrachten', zegt stadsdeelbestuurder Ronald Mauer.