Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verzakte tramrails CS naar verwachting zaterdag gerepareerd

14 november 2019, 13.31 uur · Aangepast 14 november 2019, 15.37 uur · Door Redactie

Trams bij het Centraal Station rijden naar verwachting zaterdag weer de normale route. Tijdens werkzaamheden verzakten gisteren de tramrails voor het station, nabij de Prins Hendrikkade. 

Op de rit

Door de verzakking kunnen trams die aan de westzijde van het Stationsplein stoppen, niet de bocht maken naar de Prins Hendrikkade om weer op de Nieuwezijds Voorburgwal uit te komen. In plaats daarvan rijden die lijnen 2, 11, 12, 13 en 17 nu over het Damrak en de en de Mozes en Aäronstraat naar de Nieuwezijds Voorburgwal.

Werkzaamheden De Entree

De verzakking gebeurde tijdens werkzaamheden aan project De Entree. Er wordt daar onder meer gewerkt aan een fietsenstalling onder water. In de bocht van de Sint Nicolaasbrug (ook wel bekend als Middentoegangsbrug) naar de Prins Hendrikkade is een gat in de fundering ontstaan.

Volgens de gemeente is het spoor uit voorzorg niet te gebruiken. Vandaag worden er rond de plek damwanden ingetrild, waarna het gebied gestabiliseerd kan worden. De gemeente streeft er naar dat het tramverkeer zaterdag weer de normale route rijdt.