Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oranje geplaatst voor EK en speelt alle poulewedstrijden in Amsterdam

16 november 2019, 23.18 uur · Aangepast 18 november 2019, 10.04 uur · Door Redactie

Door het gelijkspel tegen Noord-Ierland is het Nederlands Elftal geplaatst voor het Europees Kampioenschap (EK) in 2020. Daarbij speelt Oranje de drie poulewedstrijden in de Johan Cruijff Arena.

Het Nederlands Elftal speelde vanavond om 20.45 uur in Belfast tegen Noord-Ierland. Ajacieden Blind, Veltman, Van de Beek en Promes begonnen in de basis. Veltman kreeg na een half uur de bal op z'n arm, waardoor Nederland een penalty tegen kreeg. Davis van Noord-Ierland schoot het buitenkansje gelukkig hoog over.

Wat volgde was een bloedeloos gelijkspel, waarbij beide ploegen niet tot veel kansen kwamen. De 0-0 was genoeg voor Oranje om zich te plaatsen voor het EK, het eerste eindtoernooi in zes jaar.

Omdat het EK volgend jaar zestig jaar bestaat, zijn de wedstrijden in verschillende steden. Zo behoren Londen, Boekarest en Bakoe tot de speelsteden. En Amsterdam dus. 

Johan Cruijff Arena

Nederland speelt, omdat Roemenië niet (direct) geplaatst is, alle wedstrijden in de Johan Cruijff Arena, die zijn op zondag 14, donderdag 18 en maandag 22 juni. 

Mocht Oranje eerste of tweede worden in die poule wacht de achtste finale in Boedapest (1e) of Londen (2e). Er is ook een kwartfinale in Amsterdam op zaterdag 27 juni, maar die gaat tussen de nummers twee uit poule A en B. 

Hieronder de landen met een speelstad en die dus bij elkaar in de poule komen. De meeste landen hebben zich als (zo goed als zeker) geplaatst.

Groep A: Italië en Azerbeidzjan (Rome en Bakoe)
Groep B: Rusland en Denemarken (Sint Petersburg en Kopenhagen)
Groep C: Nederland en Roemenië (Amsterdam en Boekarest)
Groep D: Engeland en Schotland (Londen en Glasgow)
Groep E: Spanje en Ierland (Bilbao en Dublin)
Groep F: Duitsland en Hongarije (München en Boedapest)

De loting voor Euro 2020 is zaterdag 30 november om 18.00 uur in Boekarest.