Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sinterklaas aangekomen in Amsterdam

17 november 2019, 07.00 uur · Aangepast 17 november 2019, 17.00 uur · Door Redactie

Nadat de Sint gister met de trein aankwam in Apeldoorn, is hij vanochtend met de boot gearriveerd in onze stad. Sinterklaas en 350 Pieten hadden geluk, ze voeren een zonnige stad binnen. Het is de 81e keer dat de Sint aankomt in Amsterdam. De reis ging over de Amstel en uiteindelijk meerde de stoomboot aan bij het Scheepvaartmuseum. Vanaf daar startte de stoet door de stad.

Roy van Ingen

Vaartocht Amstel

De boot voer vanaf de Omval de stad in. Rond 11.00 uur kwam hij langs de Magere Brug en voer hij via De Plantage richting het Scheepvaartmuseum. Rond 11.35 uur kwam de boot aan bij het museum. Daar overhandigde onze gloednieuwe kinderburgemeester Ilias klaar om, samen met burgemeester Halsema, de sleutel van de stad aan de Sint.

Bekijk de intocht hieronder terug:

Stoet door de binnenstad

Na de aankomst volgt er een optocht door de binnenstad met een stoet van 700 meter lang. Praalwagens, skatepieten, muziekpieten er is van alles te zien en natuurlijk wordt er ook veel uitgedeeld.

Zo hebben de Pieten drie miljoen pepernoten mee en één miljoen schuimpjes. De stoet gaat via het Waterlooplein, het Rembrandtplein en de Munt en eindigt met een groot feest op de Dam. Naar verwachting komen er vandaag zo'n 350.000 mensen de Sint en de Pieten begroeten. 

De intocht van Sinterklaas in Amsterdam is zondag vanaf 10.45 tot 12.15 uur live te volgen via AT5  en AT5.nl. De uitzending wordt om 15.30 uur herhaald. Ons verslag is ook te volgen via Facebook en Instagram.