Start van hoofdcontent

112

nl

Jongen die dreigt met taser nu herkenbaar in beeld

17 november 2019, 13.00 uur · Door Redactie

De politie heeft de beelden vrijgegeven van een jongen die in mei betrokken was bij een straatroof aan de Spoorlaan in Abcoude. 

AT5

Twee weken geleden zijn de beelden onherkenbaar uitgezonden in AT5-opsporingsprogramma Bureau 020, hij kreeg de kans om zich te melden zonder dat de beelden overal online en op tv te zien zouden zijn. Die termijn is nu voorbij met als gevolg dat hij nu wél herkenbaar wordt getoond. 

Taser

Op woensdag 22 mei rond 20.30 uur wordt het slachtoffer, die net klaar is met sporten,  op de Spoorlaan in Abcoude benaderd door drie jongens. Eén van hen heeft een taser bij zich, die richt hij op de jongen en zo dwingt hij hem zijn telefoon af te geven. Dit lukt niet, het slachtoffer duwt de verdachte weg en zet het op een lopen. In de hectiek vergeet hij zijn sporttas, die blijkt later mee te zijn genomen. 

Het incident staat zelf niet op beeld, maar de jongen met een stroomstootwapen is wel gefilmd door beveiligingscamera's. De beelden zijn in Abcoude gemaakt, maar er zijn sterke vermoedens dat de verdachte uit Amsterdam komt.

Flinke haardos

De politie wil weten wie de jongen is die rechts op de bewakingsbeelden kort te zien is. Hij heeft een donker getinte huid en een flinke haardos. Het gaat zeer waarschijnlijk om een minderjarige verdachte.