Start van hoofdcontent

112

nl

Slotervaart opgeschrikt door plofkraak: 'Enorme knal en veel rook'

18 november 2019, 06.11 uur · Aangepast 18 november 2019, 11.22 uur
Door Redactie · Foto: Martin Damen

Een geldautomaat op de Hendrik de Bruynstraat in Slotervaart is vannacht opgeblazen.

Dat gebeurde rond 2.20 uur. De plofkrakers zouden op een scooter zijn gevlucht. 'Het gebouw lijkt op het eerste oog niet dusdanig beschadigd dat we ontruimd moeten worden. Wel een enorme knal en veel rook', schrijft een buurtbewoner op Twitter.

Andere omwonenden laten aan AT5 ook weten een 'heel harde' en 'ontzettende harde' knal te hebben gehoord. Of er iets buit is gemaakt is onbekend.

De politie heeft onder meer een politiehelikopter ingezet om de dader of daders te zoeken, maar zij zijn voor zover bekend nog niet opgepakt. Ze zouden op een scooter richting het voormalige MC Slotervaart zijn gevlucht.

Dezelfde geldautomaat was op 4 september ook het doelwit van plofkrakers. Er kwam een grijs snoer uit de automaat, dat verbonden was met een explosief. Dat explosief ging echter niet af.

Het gaat opnieuw om een Geldmaat. Een maand geleden werd een soortgelijke geldautomaat opgeblazen in de Haarlemmermeerstraat.

De politie meldt dat de recherche een onderzoek is gestart. De Hendrik de Bruynstraat en een klein deel van de Pieter Calandlaan zijn urenlang afgezet geweest, maar de afzetting is inmiddels opgeheven. 

AT5