Start van hoofdcontent

Politiek

nl

VVD-raadslid 'betreurt' eigen tweet over geduwde GroenLinkser

19 november 2019, 08.10 uur · Aangepast 19 november 2019, 08.39 uur · Door Redactie

VVD-raadslid Hala Naoum Néhmé komt terug op haar tweet over een incident dat GroenLinks-raadslid Dorrit de Jong meemaakte. Ze zegt 'op onhandige wijze' te hebben gereageerd.

De Jong zei dat ze vrijdagavond na een debat in De Balie was geduwd en uitgescholden door een vastgoedhandelaar en voormalig VVD-gemeenteraadslid. Dat zou zijn gebeurd nadat De Jong had uitgelegd waarom ze de regels voor woningdelen wil veranderen. 

'Oh wil GroenLinks zo de aandacht afleiden van de slechte regels die eraan zitten komen voor studenten en starters?', reageerde Naoum Néhmé. 'Kijk het is simpel. Uitschelden en duwen mogen gewoon niet, laat staan naar een volksvertegenwoordiger. Tegelijk denk ik, ach we doen soms allemaal not done dingen niet waar?' In haar tweet verwees ze naar een nieuwsbericht over GroenLinks-raadslid Simion Blom.

Andere raadsleden waren niet over die reactie te spreken.  'Dus dit is de omgang in de gemeenteraad. Nul solidariteit als je collega zoiets gebeurt', schreef Lene Grooten (GroenLinks). Reinier van Dantzig van D66 zei dat Naoum Néhmé het incident bagatelliseerde en wethouder Rutger Groot Wassink noemde de tweet zelfs 'stuitend'. 

'Mijn eerdergenoemde reactie heeft mogelijk de indruk gewekt dat ik dit voorval wilde bagatelliseren', schrijft het VVD-raadslid vandaag op Facebook. 'Dat is absoluut niet het geval. Iemand uitschelden en duwen is wat mij betreft volstrekt ongeoorloofd. Op zaterdagochtend vroeg heb ik contact opgenomen met Dorrit om een en ander met haar te bespreken en haar te laten weten dat ik de gang van zaken betreur.'

Ze zegt geen aandacht meer te besteden aan de reacties over het incident in De Balie. 'Want veel liever richt ik mijn aandacht en energie op mijn hoofddoel: de Amsterdamse woningmarkt een stukje toegankelijker maken voor starters en middeninkomens.'