Stad

Definitief geen geld terug voor duizenden deelnemers Dam tot Damloop

19 november 2019, 18.45 uur · Door Redactie

De vierduizend lopers die tijdens de Dam tot Damloop in september niet konden starten vanwege de aanhoudende hitte, krijgen definitief niet hun inschrijfgeld terug. Dat schrijft de organisatie in een brief aan de gedupeerden.

AT5 / Luuk Koenen

Om de lopers toch tegemoet te komen, worden de gedupeerden 'gecompenseerd' met een korting van 25 procent op het inschrijftarief voor de Dam tot Damloop 2020. Daarnaast biedt sportvereniging Le Champion, die het evenement organiseert, de lopers een gratis lidmaatschap aan voor volgend jaar. Met dit lidmaatschap kunnen leden zich eerder inschrijven voor de Dam tot Damloop en mogen ze vooraan starten.

Le Champion geeft in de brief aan dat restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk is, omdat de kosten van het evenement vooraf al zijn gemaakt. Daarnaast refereert de organisatie aan de algemene voorwaarden, waarin staat dat deelnemers in dit soort situaties geen aanspraak kunnen maken op restitutie van het inschrijfgeld. 

Evenementen gestaakt

Zo'n 46.000 mensen zouden op 22 september meedoen aan de loop van Amsterdam naar Zaandam. Door de hoge temperaturen werd het hardloopevenement rond 15.00 uur in samenspraak met de hulpdiensten gestaakt. Het besluit werd genomen om te voorkomen dat er een capaciteitsprobleem zou ontstaan bij de medische hulpverlening.

Eerder spraken gedupeerden al schande toen duidelijk werd dat ze waarschijnlijk geen geld zouden terugkrijgen