Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zaterdagmarkt Ganzenhoef verdwijnt

20 november 2019, 12.12 uur · Aangepast 20 november 2019, 16.22 uur · Door Redactie

De markt bij Ganzenhoef zal op termijn verdwijnen en stadsdeel Zuidoost wil dat er straks alleen op zaterdag nog een markt op het Anton de Komplein is. 

Nu is er naast zaterdag ook markt op maandag, donderdag en vrijdag.  Het stadsdeel wil wel dat doordeweeks twee wijkmarkten bij komen, één bij Kraaiennest en één bij Reigersbos.

Bovendien wordt er onderzocht of het mogelijk is om doordeweeks twee voedselmarkten te realiseren. 

Goede boterham

'In Zuidoost zijn relatief veel marktdagen en marktkramen', laat het stadsdeel weten. 'Net als in de rest van Amsterdam. Eigenlijk te veel om als ondernemer een goede boterham te verdienen. Zeker nu klanten in winkels dezelfde producten kunnen kopen en steeds meer online bestellen. Daarom zijn belangrijke keuzes nodig.'

Op de korte termijn worden er maatregelen genomen om de huidige markten aantrekkelijker te maken. Onder meer door de opstelling te veranderen en parkeren voor bezoekers makkelijker te maken. 

2026

Het nieuwe beleid is nog niet vastgesteld. Stadsdeelcommissie Zuidoost bespreekt het volgende week donderdag. Het bestuur van de centrale stad neemt uiteindelijk een besluit.

Het is de bedoeling dat de maatregelen in 2026 in gaan. 'Vóór die tijd is er bijvoorbeeld ruimte voor begeleiding van marktondernemers die een andere invulling willen geven aan hun onderneming of willen stoppen', zegt stadsdeelbestuurder Dirk de Jager. 'We hebben daarmee de tijd om ergens naar toe te werken.'