Start van hoofdcontent

112

nl

Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek naar vermoorde Derk Wiersum

20 november 2019, 14.45 uur · Aangepast 15 januari 2020, 20.23 uur · Door Redactie

De politie heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Eerder deze week werden er ook al twee aanhoudingen verricht in verband met deze zaak. 

Een arrestatieteam hield de verdachte afgelopen nacht staande op de openbare weg. Hij is vervolgens in volledige beperkingen geplaatst. Ook is zijn huis inmiddels onderzocht. 

Volgens het Parool is de aangehouden verdachte een neef van topcrimineel Ridouan Taghi. Recherchechef Olivier Dutilh kon daar desgevraagd niet veel over kwijt. 'Hij zit echt in alle beperkingen, dat betekent ook dat ik weinig ruimte heb om daar iets over te kunnen zeggen. Ik bevestig dat niet, ik ontken het ook niet.' Volgens de krant werd de neef, de 26-jarige Anouar T., dinsdagnacht klemgereden op een snelweg vlakbij zijn woonplaats Maarssen.

AT5

Meerdere aanhoudingen

In het onderzoek naar de moord op Derk Wiersum zijn al eerder aanhoudingen verricht. Zo werd op 1 oktober een man aangehouden die ook werd verdacht van betrokkenheid bij de moord. Hij zit momenteel nog steeds vast. 

Daarnaast werd gisteren bekendgemaakt dat er twee mannen zijn opgepakt voor heling van een van de auto's die bij de moord is gebruikt.  De recherche gaat er op dit moment niet vanuit dat zij direct betrokken zijn bij het schietincident. Daarom zijn de mannen na het verhoor weer in vrijheid gesteld.