Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-Heracles zaterdag stilgelegd voor statement tegen racisme

20 november 2019, 21.56 uur · Door Redactie

Komend weekend zal er bij iedere wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal één minuut niet gevoetbald worden. Dit om aandacht te vragen voor racisme, naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior van afgelopen zondag. Zaterdag speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen Heracles.

Door een minuut niet te spelen na het eerste fluitsignaal willen de 34 betaald voetbalclubs gezamenlijk een statement maken tegen racisme.

Zondag liep Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira het veld af, nadat hij racistisch was bejegend door de aanhang van FC Den Bosch.

 

'Racisme? Dan voetballen we niet'

Er wordt opgeroepen om de bal wel in het spel te laten, maar de spelers moeten stil blijven staan. Tijdens de eerste minuut wordt via het scorebord een statement afgegeven: 'Racisme? Dan voetballen we niet'. Omdat er in de eerste minuut niet gespeeld wordt, krijgen alle wedstrijden in ieder geval één minuut extra tijd aan het einde van de eerste helft.

Dinsdag lieten Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong tijdens Nederland-Estland al weten dat ze genoeg hebben van racisme op de voetbalvelden.

Ajax-Heracles begint zaterdag om 19.45 uur.