Start van hoofdcontent

Stad

nl

Overstapportaal voor erfpachters toch weer (even) offline

21 november 2019, 08.16 uur · Door Redactie

Het duurde een paar dagen, maar vorige week vrijdagavond was het online overstapportaal voor erfpachters weer te bezoeken. Wethouder Van Doorninck was enthousiast en prees afgelopen dinsdag nog 'de performance van de software en de service', maar nu gaat het portaal toch weer twee keer offline.

Donderdagochtend tussen 07.00 en 08.00 uur was het portaal een uur lang offline. Komende nacht gaat het portaal om 00.00 uur weer offline, dat duurt tot 06.00 uur morgenochtend.

De gemeente meldt dat onderhoud de oorzaak is van het weer offline gaan van het portaal. De prestaties van de software en de service waren 'gelijk of zelfs beter dan vóór de grote update', schreef Van Doorninck dinsdag nog in een brief aan de gemeenteraad. Afgelopen weekend was het topdrukte op de website.

Erfpachters hebben nog tot 31 december de tijd om met korting over te stappen naar het systeem van eeuwigdurende erfpacht. Nu de deadline nadert, stijgt het aantal aanvragen. Daardoor kwam de storing van de site voor veel Amsterdammers op een wel erg slecht moment.