Start van hoofdcontent

112

nl

Vier tips in onderzoek naar doodgeschoten kapper Seif Ahmed

21 november 2019, 10.52 uur · Aangepast 21 november 2019, 13.25 uur · Door Redactie

De politie heeft tot nu toe vier tips ontvangen in het onderzoek naar de doodgeschoten Seif Ahmed. De 34-jarige kapper werd op dinsdag 1 oktober in Duivendrecht in zijn eigen auto doodgeschoten, vermoedelijk door iemand die op de bijrijdersstoel zat. Het 14 maanden oude dochtertje van het slachtoffer zat op de achterbank en moet alles hebben gezien.

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

In eerste instantie ontving de politie één tip nadat de politie vorige week meer informatie naar buiten bracht over de zaak. Afgelopen dinsdag besteedde de politie opnieuw uitgebreid aandacht aan de zaak in de uitzending van Opsporing Verzocht, waarna er nog eens drie tips binnenkwamen. De recherche loopt de tips na.

Schotwond

Ahmed werd begin oktober zwaargewond in zijn auto op een parkeerplaats aan de Buitensingel aangetroffen. Hij bleek een schotwond te hebben en overleed voordat hij kon worden overgebracht naar het ziekenhuis. Achterin zat zijn 14 maanden oude dochtertje, die later is overgedragen aan de moeder. Het slachtoffer had een kapperszaak aan de Tussen Meer in Nieuw-West en was geen bekende van de politie.

Tankstation Makro

In de uitzending van Opsporing Verzocht werd bekend dat de kapper die dag een afspraak had met een vriend. Ook is hij later die middag gezien bij het tankstation van de Makro in Duivendrecht. Zijn auto is daarna nog door bewakingscamera's gezien op de Holterbergweg richting de Arena. Op dezelfde camera is te zien dat zijn auto driekwartier later terugreed.

Een uur later werd hij zwaargewond in zijn auto aangetroffen.