112

OM: Buschauffeur (26) die tegen tram aan reed was onder invloed van MDMA en GHB

21 november 2019, 11.55 uur · Aangepast 21 november 2019, 14.24 uur · Door Redactie

Whatsapp

De buschauffeur die vorig jaar met een Connexxion-bus tegen een stilstaande tram aan reed bij het Olympisch Stadion, was volgens het Openbaar Ministerie (OM) onder invloed van MDMA en GHB. Bij het ongeval raakten twee mensen ernstig gewond. De 26-jarige Ismaël W. wordt verdacht van het veroorzaken van het verkeersongeval.

Het ongeluk gebeurde op vrijdag 4 mei 2018 rond 15.00 uur. De destijds 25-jarige W. raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Veertien anderen raakten gewond. Een van de slachtoffers liep een gescheurd jukbeen op, een ander slachtoffer een gebroken nek en hersenschudding.

Getuigen meldden kort na het ongeval dat de bus met hoge snelheid tegen de stilstaande tram reed. Volgens het OM heeft W. zich door het gebruik van de verdovende middelen zeer onvoorzichtig en onoplettend gedragen. Daarbij wordt opgemerkt dat de chauffeur ter plaatse zeer bekend was.

W. staat vandaag voor de rechter in een zogeheten pro-formazitting. De zaak wordt op een later moment inhoudelijk behandeld.

Whatsapp