Doelpunt Labyad was met Blind in de rust afgesproken: 'Hij is de afspraak nagekomen'

24 november 2019, 07.08 uur · Aangepast 24 november 2019, 08.33 uur · Door Redactie

Zakaria Labyad mocht gisteravond tegen Heracles net als een paar weken terug tegen FC Utrecht weer bij Ajax in de basis beginnen. Het spel van de Amsterdammers was bij lange na niet zo sprankelend als tegen Utrecht, maar dat had volgens de middenvelder vooral met de tukkers te maken. Zij durfden één op één te spelen en hoog druk te zetten.

De 1-0 van Quincy Promes door een assist van Hakim Ziyech brak de wedstrijd open. Zakaria Labyad mocht het tweede doelpunt van de avond op zijn naam zetten na een mooie voorzet van Daley Blind. Afgesproken werk, zo vertelt Labyad. 'We hadden het in de rust afgesproken en hij legt hem zo klaar voor mij. Hij is de afspraak nagekomen.'

Kramp

Labyad moest wel aan het einde van de tweede helft gewisseld worden vanwege kramp. 'Ik ben goed op weg. Ik gaf vanaf minuut 1 vol gas om het team te helpen. In minuut 75 was de tank leeg. Het heeft ook met ritme te maken. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe beter je wordt. Het is verstandig om vanaf minuut 1 vol gas te geven. We hebben genoeg spelers op de bank om mee gewisseld te worden.'

Ajax won de wedstrijd uiteindelijk met 4-1. Woensdagavond spelen de Amsterdammers de cruciale Champions League-wedstrijd tegen OSC Lille.