Whatsapp

Stad

Coach en zaakwaarnemer helpt amateurs aan een profclub

24 november 2019, 15.18 uur · Aangepast 24 november 2019, 15.36 uur · Door Redactie

Profvoetballer worden: het is de droom van veel kinderen. Dat lukt maar weinigen, en soms val je net buiten de boot en moet je blijven spelen op amateurniveau. Bij Zuidoost United is er een trainer die probeert zijn spelers alsnog aan een profclub te slijten in Nederland, maar ook in niet heel voordehand liggende voetballanden.

Het Noorse Valdres SK, FK Jelgava uit Letland of het Zweedse Athletic Eskilstuna. Het zijn clubs waar zelfs veel doorgewinterde voetbalfans nog nooit van gehoord zullen hebben. Door jongens bij dergelijke clubs onder te brengen, houdt Gwendell van Riemsdijk, zelf ooit actief in de jeugd van Ajax, hun droom om profvoetballer te worden in leven.

Droom waarmaken

Sinds dit seizoen bestaat het eerste team van Zuidoost United volledig uit spelers van de Van Riemsdijk Sport Academy. Het zijn jongens met een verleden in de jeugdopleiding van een profclub, of spelers die dicht tegen dat niveau aanzitten. Door te spelen in het team van Van Riemsdijk hopen de voetballers op een (tweede) kans op een mooie carrière. 'Het is bij deze jongens vaak niet voetbalgerelateerd, maar iets mentaals. Voetballen kunnen ze allemaal, maar dat is niet waarom ze nog hier zijn en nog niet bij een BVO (Betaald Voetbal Organisatie).'

'Mijn droom is gewoon om zover mogelijk te komen in het voetbal. Gewoon bij een grote club spelen eigenlijk, dat is de droom', zegt een van de spelers van Van Riemsdijk. 'Ik heb hiervoor vier seizoenen bij FC Volendam gespeeld. Ik kon mijn dromen daar niet waarmaken. Dus ik hoop er via deze weg te komen', zegt een ander. 

'Ons doel is om structureel drie of vier jongens per jaar bij een goede BVO af te leveren. Als die dan nog betaald voetbal kunnen halen, wat ons niet gelukt is, zijn we blij', zegt Van Riemsdijk. 

 

Whatsapp