Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vuurwerkvrije straat ook dit jaar mogelijk: pakket aanvragen kan vanaf vandaag

2 december 2019, 14.19 uur · Aangepast 23 december 2019, 12.22 uur · Door Redactie

Vorig jaar kon het voor het eerst: een pakket aanvragen om je buurt vuurwerkvrij te houden. Ook dit jaar maakt de gemeente het Amsterdammers die niet van vuurwerk houden een stukje makkelijker, het pakket is vanaf vandaag weer aan te vragen. 

Vuurwerk hoort er voor veel mensen bij in de periode rond oud en nieuw. Toch is niet iedereen het hier mee eens: steeds meer Amsterdammers vieren de jaarwisseling het liefst vuurwerkvrij.

Deze mensen kunnen vanaf vandaag tot 23 december een vuurwerkvrijpakket aanvragen bij de gemeente. Het pakket bevat borden om de vuurwerkvrije straat aan te geven, 25 raamposters en een stappenplan.

Overleg

Het aanvragen van zo'n pakket dient in overleg met de buurt te gebeuren.'De vuurwerkvrije zone is een gezamenlijke, vrijwillige afspraak van de buurt', aldus de gemeente. 

Wanneer het ophangen van de borden niet in overleg gaat, kan dit verontwaardiging in de buurt opleveren. Vorig jaar was dit het geval aan de Mechelensingen in Nieuw-West. De reacties in de Facebookgroep van de buurt waren niet mild: iemand vroeg zich zelfs af hoeveel strijkers je nodig hebt om een bord op te blazen. 

De borden mogen van 29 december tot 2 januari blijven hangen. Het pakket is hier aan te vragen.