Ajax

De Ligt en De Jong vallen buiten top tien in verkiezing Gouden Bal

2 december 2019, 19.50 uur · Aangepast 2 december 2019, 21.34 uur · Door Redactie

Whatsapp

Oud-Ajacieden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn net buiten de tien van beste voetballers ter wereld gevallen voor de uitreiking van de Ballon d'Or. Ze eindigden respectievelijk op plaats 15 en 11. Lionel Messi heeft de Gouden Bal uiteindelijk gewonnen.

Vandaag wordt de Ballon d'Or uitgereikt, een internationale trofee van het tijdschrift France Football. Dertig voetballers stonden op de longlist, onder wie Donny van de Beek, Dusan Tadic, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Ze eindigden allemaal niet bij de beste tien. Van de Beek eindigde op plek 28, Tadic op nummer 20. 

Eerdere verkiezingen

Bij de verkiezing van Wereld voetballer van het jaar, in september georganiseerd door de FIFA, eindigde De Jong nog op plek zeven. Matthijs de Ligt stond toen op plek negen. Beiden werden ook opgenomen in het FIFA team van het jaar. Messi werd door de FIFA benoemd tot beste speler.

De Uefa riep in augustus op zijn beurt Virgil van Dijk uit tot beste speler van Europa. Frenkie de Jong werd bij die uitreiking uitgeroepen tot beste middenvelder van de Champions League. 

 

Whatsapp